fbpx
Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

08-04-2020 | Select-crew | Gouda

Thuis. Hier zitten we met een beetje pech nog wel een tijdje. Nu is het logisch dat je normaal ook vaak op de plek bent waar je slaapt, eet en zo nu en dan een buitensporig huisfeestje geeft. Maar de realiteit is dat je er nu nog net even iets langer verblijft. De ingrediënten die daartoe geleid hebben zijn: een snufje sociale onthouding en vooral een hele dosis aan coronavirus. Quarantaine, lekker dan…

2020 is tot nu toe nog niet de sterrenchef die je verwacht had, toen je tijdens oud en nieuw semi dronken (lees: ladderzat) met iemand een discussie aan het voeren was over wat er in 2020 allemaal goed zou moeten gaan met de wereld. Als de wereld verbeterende politicus die je bent als die koelkast professioneel leeg gedronken is.

Back to reality, back tot nu. Adem rustig in, hoest even in je elleboog, was je handen en vergeet niet uit te ademen. We got you. Dacht je dat Select je in de steek ging laten? Na dat mooie festival en die eerste Gathering? Wij zijn er voor je. Ook gewoon bij je thuis!

Nu is de kans om cultuur tot je te nemen. Vanaf je eigen bank! Want Select dropt een ‘Care Package’. Zo je woonkamer in. Wat bevat die ‘package’ die voor je gaat ‘caren’? Tips, een hele hoop tips. Muziek, films, docu’s, podcasts, series. Alles wat de Select-crew door het thuisblijven trekt, delen we met jullie. Muziek, kunst en cultuur gerelateerd. We gooien het allemaal je kant op! We blijven het updaten, zolang het nodig is.

DOCU'S, FILMS & SERIES

FREE TEKNO (2012)

Je kan natuurlijk een zuipvakantie naar Albufeira boeken, of een lekker stuk hiken in de Ardennen. OF je vult die oude bestelbus van je tot de nok vol met geluidsapparatuur en zet koers naar het oosten van Europa. Lekker een zomer de rave chasen en op weilandjes met meerdere soundsystems bij elkaar komen. Free Tekno gaat over een groepje Nederlandse ravers met een soundsystem en een vrije zomer. Die vrije zomer? die is in 2011. 2011! Kan iemand ons laten weten of dit nog steeds een ding is? Wij zijn fan!

HIP HOP EVOLUTION (2016–)

Hip-Hop is het grootste genre ter wereld. Maar als je vandaag de dag naar de Hip-Hop kijkt, zie je niet direct waar het vandaan komt en wat het allemaal teweeg gebracht heeft. In Hip-Hop Evolution wordt de rijke, maar relatief korte geschiedenis van Hip-Hop uitgelegd. Van de eerste feestjes in het buurthuis waar de breakbeat van disco platen achter elkaar gezet werden, tot het ontstaan van de legendes en alle subgenres waar Hip-Hop rijk aan is. Vergis je niet in wat Hip-Hop gedaan heeft voor de hele muziekwereld, want het DJ’en van vandaag de dag heeft veel te danken aan de dagen van toen.

STRAIGHT OUTTA COMPTON (2015)

Nu je dan toch even lekker in de HipHop sfeer zit, is deze naam ook zeker een aanrader. N.W.A.

SETS

TITIA LIVE AT LOWlANDS FESTIVAL 2019

Hier stond de gehele Select-crew bij en direct ook mindblown van te dansen. Er is een reden waarom TITIA op de Select Festival 2020 line up staat en dat is 100% te danken aan haar set van de zondagavond op Lowlands. WAUW. Interne discussies worden nog
steeds gevoerd of dit de beste set van de avond (waar ook giganten als Mall Grab, Antal en Marcel Dettmann stonden geprogrammeerd) was. De combinatie van de intens grote Bravo, een lichtshow die zich kunstig beperkte tot de basiskleuren en een leeg podium met daarop een dame die de hele zaal los laat gaan staan nog steeds in onze netvliezen gebrand.

SOLID BLAKE – LIVE AT DIMENSIONS

Misschien hebben we een voorliefde voor stoere dames die harde muziek draaien, want Solid Blake doet precies dat! Na het luisteren van deze set op Dimensions Festival weet je wat we bedoelen!

ULTRASTATION – PARADIGM FESTIVAL 2019

Zet de routiniers Nuno dos Santos en Cosmic Force samen op een podium en je krijgt een sloopset onder de naam Ultrastation. Houd dit in de gaten, want als je deze naam voorbij ziet komen op een line up raadt Select je aan om ze te checken!

SPECIAL REQUEST | BOILER ROOM X DEKMANTEL FESTIVAL 2018

Paul Woolford staat bij sommigen van jullie misschien wel bekend als een uitstekende dj en producer met goede, beheerste producties en sets. Met zijn alter ego Special Request doet hij hele andere dingen. Special Request is geboren uit liefde voor Rave en Jungle en dan vooral de combinatie. Op een wilde en snelle manier. Van ons mag Paul Woolford al zijn tijd en energie steken in dit uit de hand gelopen ‘side project’.

MOTOR CITY DRUM ENSEMBLE | BOILER ROOM X DEKMANTEL FESTIVAL DJ SET

Dit is gewoon een uitstekende set van meester-dj Motor City Drum Ensemble. Zo eentje die je met gemak 5x per jaar kan luisteren en aan iedereen wil aanbevelen. Dus bij deze:

PODCASTS

BAKKIE BAKKIE S02E07 KI/KI

“Langzame gesprekken over snelle muziek.” Bakkie Bakkie is een podcast serie waarbij Steven van Lummel (PIP) en Justin Verkijk het gesprek aangaan met dj’s en producers. Zo hebben ze al een 6- uurs gesprek gehad met Tom Trago en wisten ze Seth Troxler te strikken voor een bakkie. Voor jullie hebben we speciaal de podcast met KI/KI uitgelicht, omdat die vorig jaar zo’n lekker slopende afsluitset draaide op Select.

DE MACHINE: HOE OVERLEEFT DE SCHOOL HET FESTIVAL GEWELD?

Ben je nieuwsgierig naar alles wat er gebeurd in de muziekwereld? Dan is De Machine dé perfecte podcast. Atze de Vrieze en Niels Aalberts zijn al jaren bekend in alles wat te maken heeft met muziek en de industrie daarachter. In deze specifieke episode kijken ze met De School programmeur Luc Mast naar de festival zomer en wat voor een invloed dit heeft op de clubscene. Hoe gaat De School hier eigenlijk mee om?

SPOTIFY PLAYLISTS

SELECT EXPORT

Een lijst die om de week wordt aangevuld door een Select local, wat wil je nog mee? De eerste 20 kreeg je van ons cadeau, de volgende 20 staan er in namens Hani Tuna. Blijf ‘m checken voor nieuwe updates!

SELECT SETTING 2019

Gewoon ruim 13 uur aan muziek, waarmee we je vorig jaar een beeld wilden geven van wat je op Select kon verwachten. Voor een beetje variatie hoef je niet te shuffelen, want alle stijlen staan al lekker door elkaar heen.

HEB JE ALLES BEKEKEN EN BELUISTERD? NIET GETREURD! WE KOMEN SNEL WEER BIJ JE TERUG MET MEER ITEMS. STAY SAFE!